Ventspils Amatu mājā no 15.marta – 19. martam, no plkst. 13:00 – 15:00 īpašs piedāvājums tiem, kuri bauda pavasara brīvlaiku  – nozīmīšu izgatavošanas darbnīca, kurā ikvienam būs iespēja radīt sev pavasarīgu aksesuāru vai paust savu attieksmi pret kādiem notikumiem.

Pirmās nozīmītes tika izgatavotas 1896.gadā Lielbritānijā, par godu karalienes Viktorijas valdīšanas dimanta jubilejai – 60 gadiem (1837-1897).

1897. gada nozīmītes Foto no www.bbc.co.uk

Savukārt, nozīmīšu, arī ordeņu un goda zīmju kolekcionēšanas nosaukums – faleristika saistīts ar romiešu leģionāru apbalvojumiem – falerām, kas tika nēsātas virs bruņām.

Amatu mājas darbnīca piedāvā nozīmīšu sagatavēm izmantot mākslinieces  Agneses Rudzītes (https://www.facebook.com/RYEfields) krāsojamās lapas, starp kurām ikviens atradīs sev piemērotu. Sakarā ar ukraiņu bērnu ierašanos Latvijā un Ventspilī, māksliniece dažām krāsojamām lapām pievienojusi devīzes ukrainiski.

Darbnīcas apmeklējums norādītajā laikā pieejams ar Amatu mājas ieejas biļetēm, iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.