Pārventas bibliotēkā, Tārgales ielā 4, skatāma mākslinieces un dzejnieces Ievas Rupenheites, keramiķa un gleznotāja Jāņa Kupča izstāde „Ainavas”, kurā notvertas vasaras noskaņas. Ikdienā mākslinieki strādā Ventspils muzejā, kur Ieva vada Projektu nodaļu, bet Jānis strādā Amatu mājas Podnieka darbnīcā.

Izstāde „Ainavas” atsedz dabas izteiksmīgumu un daudzpusīgumu, caur ainavas attēlojumu pasakot kaut ko vairāk. Šīs vasaras sajūta iemūžināta māksliniekiem piedaloties Starptautiskajā glezniecības plenērā “Valdis Bušs 2021” Viļakas novadā, tāpēc izstādē jūtama Latgales klātbūtne.

Ieva Rupenheite reiz beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju, ir darbojusies kā kultūras korespondente dažādos laikrakstos, izdevusi četrus dzejas krājumus un Ventspils muzeja darba ietvaros radoši darbojas organizējot pasākumus, vadot dažādus projektus, veic izstāžu kuratora darbu, u.c. Tāpēc muzeja kolēģiem ir īpašs prieks redzēt, ka izdodas rast laiku arī gleznošanai.

Jānis Kupčs sevi apliecina kā keramiķis un gleznotājs. Viņš ne tikai pats veido savus oriģināldarbus keramikas jomā, bet arī organizē ikgadējus starptautiskus mazo formu keramikas simpozijus Ventspils muzejā, regulāri piedalījies Tallinas lietišķās mākslas triennālēs, savukārt kā gleznotājs aktīvi piedalās dažādās kopizstādēs. Jāņa gleznās dominē abstrahētas formas un laukumi krāsu mijiedarbībā. Mākslinieka darbus var iepazīt arī viņa personālizstādēs.

Izstāde „Ainavas” Pārventas bibliotēkā skatāma līdz 6. septembrim.