Savā 70-tajā jubilejā Ventspils Sporta skola “Spars” nodod Ventspils muzejam skolas vēsturiskās liecības: kanoe laivu, vairākus kausus – vecākais no tiem datēts ar 1956. gadu, foto albumus un laikrakstu „Ventas Balss” (02.06.2001.), kurā aprakstīta skolas 50-tā jubileja.

Foto: Ventspils hronika

Iespaidīgākā dāvana ir skolas ilggadējā airēšanas trenera Ērika Eglīša audzēkņu kanoe laiva. Tā ražota laivu rūpnīcā “Dzintars” 1973. gadā. Airēšanas nodaļu sporta skolā atvēra 1957. gadā. Pirmais treneris bija Jānis Leons Jākobsons. 1973. gadā dzīvi Ventspilī sāka Alma un Ēriks Eglīši, kuri daudziem airētājiem palīdzējuši sasniegt augstus rezultātus un bieži vien tiek minēti Ventspils airēšanas sporta vēsturē.

Ventspils pilsētas sporta skola sāka darboties 1951. gada 2. jūnijā. Ventspils Sporta skolas „Spars” vēsturē mainījušies sportisti, sporta veidi un treneri, bet sporta skola vienmēr bijusi centrs fiziskajām aktivitātēm Ventspilī. Skola sevi ir pierādījusi ar neatlaidīgu un mērķtiecīgu darbu, pateicoties treneru entuziasmam un darba mīlestībai ir gūti augsti rezultāti dažādos sporta veidos. Iegūtās vēsturiskās liecības Ventspils muzeju rosina vairāk pētīt sporta nozares attīstību pilsētā, tai skaitā sporta skolas vēsturi.