Rokdarbu simpozijs, I daļa Ventspils Amatu mājā, Skolas ielā 3, 2017.gada 11.novembrī 10.00 un 13.00

Amatu māja aicina uz Rokdarbu simpozija I daļu, kas norisināsies 11.novembrī no plkst.10.00, un pirmā meistardarbnīca būs tekstilapdruka koraļļu tehnikā, kuru vadīs Jonika Tērvide (Latvijas Amatniecības kameras meistare). Jonika ir talantīga un pazīstama Ventspils 1. ģimnāzijas mājturības skolotāja, viņa vienmēr atrod jaunas vai mazpazīstamas tehnikas rokdarbiem, kā arī labprāt dalās ar savām zināšanām un prasmēm.

Savukārt, plkst.13.00 visi tiek aicināti uz kroņu darbnīcu ar Brigitu Strodu, kuru dēvē par kroņu patronesi Latvijā un ne tikai, jo Brigitas Strodas radītie kroņi ir meklējami Igaunijā, Itālijā, Zviedrijā, Ņujorkā un pat Austrālijā. Brigita Stroda dzimusi Melburnā, ieguvusi scenogrāfes izglītību un lielāko mūža daļu nostrādājusi mākslas menedžmenta jomā, bet nu jau vairāk nekā 20 gadu dzīvo Latvijā. Viena no svaigākajām vēsmām saviesīgos vakaros, koncertos vai pat uz pikniku ierasties ar kroni galvā. Kroņiem izmanto visdažādākos materiālus, – misiņu, kapara un sudraba stiepli, antīkas mežģīnes, zīda lentes, kristāla, stikla un metāla pērles un veselu auduma plejādi.

Lūdzam iepriekš pieteikties pa tālr. 29423646, jo vietu skaits ir ierobežots. Līdzi ņemt audumu, kuru var izmantot apdrukai.

Ieejas maksa – EUR 0,40; EUR 0,90