Vasara pagājusi un klāt vēsāks laiks, aktīvāk jākrāj spēki ziemai. Veselībai un spēkam Ventspils muzejs ik nedēļas līdz pat jaunajam gadam apņemas sniegt jūsu uzmanībai kādu īpašu Kurzemes puses 18.gs. “rikti”. Receptes no senas pavārgrāmatas.
Pirmais piedāvājums Oktoberfest atcerei. Alus “zuppe”.
“Alus zupa. Ņem tik pat daudz plāna alu kā salda piena un vāri ikvienu atsevišķi, kad tas piens verd, ņem drusciņ auksta piena un piemaisi tik daudz labu kviešu miltu, ka viss tumīgi paliek kad to tam verdošam pienam pieliek. Kad tas alus verd, noputini to labi, pieliec cukuru jeb sīrupu cik vajag, un drusciņ sagrieztas pomeranču mizas, samaisi tad alu un pienu kopā. Kad viss no jauna uzvārījies, sagrieztu maizi var ielikt un cukuru un kanēli piebērt.”
Nedaudz mūsdienu lasītājam piekārtota 1796.gada recepte