Ventspils muzejs atsāk publicēt 18.gs. pavārgrāmatas receptes. Laikā, kad daudzi no mums spiesti uzturēties mājās, iespējams, kāda no tām varētu sniegt ierosmi eksperimentam virtuvē. Ja tomēr kāds aspekts mulsina (savdabīgā paredzamā garša, dažu sastāvdaļu nepieejamība u.c.),  ceram, ka šīs receptes vismaz sniegs ieskatu par Kurzemes muižu virtuvi 18.gs. beigās un tās vēlāko ietekmi uz latviešu tradicionālo ēdienu klāstu. Avots: Latviska Pavāru-Grāmata Muižas-Pavāriem par Mācību visādus Kungu Ēdienus garšīgi vārīt un sataisīt. Jelgava, 1796.

Senās Kurzemes puses “riktes

Veselībai un spēkam Ventspils muzejs piedāvā jūsu uzmanībai kādu īpašu Kurzemes puses 18.gs. “rikti”. Recepte no senas pavārgrāmatas. Izsmalcinātākiem gardēžiem, iespējams, uz valsts svētkiem. Baložus, šķiet, būs jāaizvieto ar vistām…

“Zupe ar baložiem un parmezān- sieru.

Vāri jaunus baložus, un dzisini tos pareizi, tā kā to gaļa balta paliek, pēc tam ierīvē parmezān-sieru bļodā, liec restētas [grauzdētas] baltmaizes gabalus virsū un atkal no tā siera, tad liec tos baložus virsū, uzvāri to gaļas-zupi [buljonu] ar kādu gabalu sviesta un lej to uz tiem baložiem. Kad šo zupi pasilda drusciņ uz oglēm, tā vēl gardāka top.”